Social media.

websites

Social Media Marketing Campagnes

Voor het succesvol promoten van uw bedrijfsactiviteiten via internet staan u vele methodes ter beschikking en één daarvan is het gebruik van diverse social media platforms. Social media bieden u de mogelijkheid op een zeer doeltreffende wijze die doelgroep te bereiken die u graag wilt aanspreken.

Bij social media kunt u denken aan platforms zoals Facebook, Twitter en bijvoorbeeld Hyves. U kunt voor al deze platforms een account openen en uw informatie delen met andere gebruikers van dit platform. Het eindigt echter niet bij het openen van een account, het begint dan pas. Om doeltreffend gebruik te maken van deze platforms is het belangrijk dat u gerichte social media campagnes opzet, om uw volgers of deelgenoten van uw netwerk op de hoogte te houden van uw activiteiten of aanbiedingen. Daarbij is niet altijd kwantiteit belangrijk, maar zeker ook kwaliteit.

Bij een Twitter-account kunt u korte berichten plaatsen die door iedereen gelezen kunnen worden. Indien gebruikers van Twitter uw berichten interessant genoeg vinden, zullen zij u gaan volgen op Twitter, zij worden dan ‘Volger’. Hoe groter de groep van volgers is, hoe meer effectieve exposure uw berichten zullen krijgen. Een goede social media campagne voor Twitter zorgt ervoor dat het aantal volgers toeneemt en daarmee het aantal mogelijk geïnteresseerde afnemers van uw producten of diensten.

Naast Twitter kunt u er ook voor kiezen een zeer gerichte social media campagne op te zetten voor bijvoorbeeld Facebook. Denk daarbij aan aansprekende advertenties die u via dit netwerk kunt plaatsen, maar ook het gebruik van een fanpage of bedrijfspagina. Het woord ‘gericht’ is hierbij van belang. Het is namelijk niet alleen de kwantiteit van uw bereik die er toe doet, maar zeker ook de kwaliteit. Uw advertentie maakt immers de grootste kans op een actie van de ontvanger, wanneer het duidelijk is dat deze heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in dit type informatie, producten of diensten.