Websites.

websites

Webdesign

Ditgroup weet als geen ander hoe belangrijk het is dat uw website of webshop nauwkeurig aansluit bij de uitstraling van uw bedrijf. Een website of webshop is dan ook meer dan een functionele toevoeging aan de producten of diensten die u aanbiedt: het is bijna letterlijk uw visitekaartje. Voor steeds meer ondernemers zelfs het enige visitekaartje.

De eerste indruk is vaak de meest bepalende. Voordat het ontwerp vorm gaat krijgen, is het belangrijk dat wij samen met u vooraf een uitgebreide inventarisatie maken van uw eisen en wensen met betrekking tot de vormgeving van uw website of webshop. Wat is bijvoorbeeld de doelgroep die u wilt aanspreken? Content, oftewel de inhoud van uw website of webshop, is van zeer groot belang. Het is echter de vormgeving die in veel gevallen bepaalt of uw bezoeker de moeite neemt om de inhoud ook daadwerkelijk tot zich te nemen.

Wij hebben alle expertise in huis om ervoor te zorgen dat het ontwerp van uw website of webshop aansluit bij de doelgroep die u wilt bereiken. Wij denken daarom graag met u mee, geen passieve houding, maar juist een actieve houding kenmerkt ons bedrijf. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden is onze kracht. Immers, wat u wilt bereiken is interactie met uw cliënten of potentiële cliënten Dit tweerichtingsverkeer is een cruciaal begin om te komen tot een samenwerking of een verkoop van uw product of dienst.

Bij webdesign staat de vormgeving van de website of webwinkel centraal. Vormgeving is een breed begrip, vandaar dat het goed is om onderscheid te maken tussen een aantal verschillende disciplines binnen de vormgeving, zoals bijvoorbeeld structuur en ontwerp.

Structuur

Een website of webwinkel moet een logische opbouw hebben, oftewel een logische structuur. Het is belangrijk vooraf goed na te denken wat u van uw bezoeker verwacht, om vervolgens de website of webwinkel zo te structureren dat uw bezoeker geboeid blijft en zo lang mogelijk op uw website of webwinkel actief blijft. De routing moet helder zijn voor uw bezoeker, want het laatste dat u wilt is dat uw bezoeker “verdwaalt” op uw website om vervolgens af te haken. Een goed opgebouwd keuzemenu en bijvoorbeeld logisch geordende tabbladen zijn daarom een must om uw bezoeker vloeiend te laten navigeren over uw website of webwinkel.

Het ontwerp

Naast bovenstaande disciplines kunt u bij webdesign ook denken aan het toevoegen van dynamische elementen zoals video- of audiofragmenten. Ook het toevoegen van interactieve elementen, waar de bezoeker bijvoorbeeld op kan klikken of bewegen met de cursor, maakt deel uit van de werkzaamheden van een webdesigner. Wanneer bovenstaande gereed is, is het van belang dat iedere gebruiker van internet een juiste weergave krijgt van uw webpagina. Omdat niet iedereen met dezelfde computer en internetbrowser werkt, is het belangrijk dat uw pagina geschikt is voor bijvoorbeeld diverse beeldscherminstellingen en voor meerdere internetbrowsers.